powrót do realizacji

Zapraszamy na spacer po kolejnym wnętrzu, w którym mieliśmy przyjemność projektować, urządzać i dokonywać kreatywnych zmian. Ekipa #thisishome była odpowiedzialna za projekt od początku do końca. Od pomysłu do realizacji. Od remontu, po zakupy i koordynację każdego etapu. 

Znajdujemy się w piętrowym mieszkaniu w Chwarznie, w którym zamieszkała 3 osobowa rodzina na czele z buldożkiem francuskim. Po  długich rozmowach i konsultacjach ustaliliśmy inspiracje, styl i główne materiały, które znajdą się w projekcie:

loft, naturalne drewno, czarne elementy, cegła.

Zaczęliśmy od najbardziej nasłonecznionego miejsca, które znajduje się na piętrze. Stworzyliśmy tutaj przestrzeń do pracy oraz odpoczynku. Zaprojektowaliśmy biblioteczkę i biurko z litego drewna i czarnych, stalowych elementów. Na półki wskoczyły ulubione książki, rośliny oraz dekoracje od polskich projektantów.

Zegar This is wood

Plakat Ania Piwnicka  

Kilka słów o najbardziej charakterystycznym elemencie,  jest nią  ścianka  loftowa, która wniosła wiele dobrego! Wizualnie połączyła styl loftowy na parterze i na piętrze oraz dzięki przeszkleniu udało nam się doświetlić sypialnię znajdująca się na poddaszu, do której wpada mało światła. Dzięki różnym fakturom szkła uzyskaliśmy więcej prywatności w pomieszczeniu. Kolorystyka szkła, płynnie koresponduje z resztą dekoracji.

W sypialni znajdują się meble z litego drewna od this is wood. Jest szafa, półki oraz podręczne szuflady, które są niezbędne dla rodzin z małym dzieckiem. Stelaż łóżka również jest z naturalnego drewna.
Pościel Foonka liquid memory.

 

Schodzimy do parteru, zwracając uwagę na ciekawą konstrukcję schodów z balustradą. Nasze ulubione połączenie drewno i czarna stal. Znajdujemy się w centralnym miejscu mieszkania w salonie. Tam spotykamy dużą, wygodną  w pięknym miodowym kolorze sofę od Moma studio

W bliskim jej położeniu jest stolik kawowy, którego blat został zrobiony z dwóch desek z widoczną przerwą między nimi, która została wypełniona żywicą, dająca poczucie lekkości. Wbrew pozorom, jest to  stół twardo stąpający po ziemi na stalowych nogach. 

Naprzeciwko kanapy znajduje się dębowa szafka, która dumnie prezentuje TV wraz z konsolą. Szafka wyposażona zarówno w otwarte jak i zamknięte półki. Tuż za nią widzimy klimatyczną ścianę z cegły, która swoją kontynuację będzie miała w kuchni. Na tle cegły, harmonijnie wkomponował się stalowy regał wraz z czarną  obudową kaloryfera. Cegła, drewno, stal czyli nasze punkty wyjścia w projekcie, aby stworzyć loftowy klimat. 

Szafka RTV this is wood

Pufa homla 

Plakat Ania Piwnicka

Rzućmy okiem na kuchnię, która sprytnie dzieli przestrzeń z salonem. Siedząc na sofie, wystarczy się obrócić i znajdziemy się w jej bliskim położeniu. Zabudowa kuchenna na wymiar, dopasowana do potrzeb. Wybraliśmy chłodne barwy granat i szarość, które wzajemnie się uzpełniają z ciepłym drewnem i cegłą. Natomiast główną rolę gra dębowy stół z ławą. Cieszy nas to ogromnie, że  mimo małego metrażu udało się wydzielić strefę do spotkań przy stole. Całości dopełniają książki kucharskie na drewnianych półkach, ulubione gadżety kuchenne oraz ceramika Shadowland. 

Na stole kwiaty od flora muzyka.

W łazience stworzyliśmy kolejną, przyjemną przestrzeń do relaksu. Dzięki połączeniu materiałów łazienka jest ciemniejszym pomieszczeniem, ale ciepłe oświetlenie ładnie współgra z fakturą czerwonej cegły i betonu na ścianach. Beton dekoracyjny przy umywalce i szafce łazienkowej może być alternatywą dla tradycyjnych płytek. A przy okazji nie musimy martwić się o czyszczenie fug. 

Elementy drewniane this is wood

Armatura łazienkowa Rea

Kabina prysznicowa  Rea

Beton dekoracyjny Jeger, odcień Verona

To był bardzo inspirujący projekt i kwintesencją tego, czym uwielbiamy się zajmować. Realizować marzenia, urządzać i kreować. Tworzyć przestrzeń, w której domownicy będą się czuli komfortowo, bezpiecznie, jak u siebie. Czy ekipie #thisishome się tym razem udało? 

Najlepiej zapytać domowników :)

Link do filmu tutaj. 

Mieszkanie znajdujące się Chwarznie  zostało  zaprojektowane i wykończone pod klucz przez ekipę THIS IS HOME. Odpowiadamy za projekt, nadzór, stolarkę, wyposażenie oraz sprzątanie. Dziękujemy za współpracę ekipie Konieczny Remont, która zrealizowała prace remontowe. Zainteresowanych współpracą i ofertą, zapraszamy do kontaktu

fot. ŁADNE KADRY